Kassettlösning för mindre fönster i nisch ?

Jag är ute efter att förbättra mörkläggningen i min sons rum och har mätt ut fönstret enligt bifogad bild. Vilken kasettrullgardin rekommenderar ni till mina förutsättningar och vilka mått bör jag ange vid beställningen?

Persiennbutiken svarar:

Hej, ditt fönster är tyvärr av den något ”besvärliga” typen ☹ 

De ojämna kanterna kring glasrutan komplicerar montering samtidigt som det föreligger risk för klämskador mot väggen på höger sida när du skall öppna ditt fönster. 

Det är därför bäst att täcka hela fönsternischen med en produkt som monteras på väggen ovanför och kompletteras med sidoskenor som löper längst med dessa fönsterfoder som är 15 mm breda. 

Enklaste lösningen blir vår kassett BL25-28 enligt nedan , där du stämmer av bredd på kassetten så att OB (öppnings bredd mellan sidoskenornas innerkanter) hamnar på exakt den bredd som nischen har (805-15-15 = 775 mm)

Klicka här för aktuell konfiguration med kassett BL 25-28

 Om du vill ha absolut den bästa mörkläggning som kan erbjudas skall du istället beställa den något dyrare men också mer effektiva kassettvarianten som heter: Absolute

Klicka här för aktuell konfiguration med kassett Absolute CASC

På denna kassett har vi utgått från att OB skall vara =  805 mm eftersom du behöver montera på plant underlag så du måste montera ”utanför” dina foder på respektive sida av fönsternischen.

 Vi önskar dig Lycka till med ditt val av önskad produkt och tveka inte att sälla fler frågor :-)

 Med vänlig hälsning Persiennbutiken

!