Motorstyrning för solskydd

motorstyrning för solskyddsprodukter

I denna avdelning "plockar du ihop" allt nödvändigt för ett komplett styrsystem för dina produkter.

Drivmotorn beställer du färdigmonterad i dina solskyddsprodukter genom att välja "reglagetyp: inbyggd motor" vid beställning av dina solskyddsprodukter.

Beroende på vilken motortyp som kan installeras i dina rullgardiner eller persienner kommer du här att kunna välja resterande komponenter så som transformator, manöverströmbrytare, fjärrkontroll-sändare och -mottagare.


Vi erbjuder lösningar för styrning av solskydd från olika tillverkare för att alltid kunna erbjuda den mest kostnadseffektiva lösningen.

Vilken fabrikat skall jag välja ?

Svar:

Detta beror först och främst på vilken typ av produkt du tänker utrusta med motorstyrning.
•Om du vill ha mest för pengarna så skall du välja vårt eget märke: Torro för vilka vi erbjuder mycket konkurrenskraftiga priser.

Har du redan andra typer av produkter i ditt hem från en specifik producent är det klart bäst att använda sig av samma vid din beställning.
•I många fall är det dock även möjligt att koppla ihop produkter från olika fabrikat med bra funktion som slutresultat.
•Det går t.ex. att utan problem styra en ELERO motor med styrsystem från SOMFY och det omvända, även om tillverkarna inte rekommenderar detta för att undvika försäljningsbortfall.
•Observera att ovanstående gäller enbart så kallad ”kabelstyrning” .Om du skall styra via radiovågor så har tyvärr respektive producent valt att ha egna lösningar kring sina egna styrsystem och det går därför INTE att kombinera produkter från olika fabrikat med varandra för radiostyrning.

Skall jag välja: 24V DC eller 230V AC - styrning ?

Svar:
Valet av motortyp/drivspänning beror först och främst på vilken typ av solskydd du vill motorisera:
24 V motorer monteras först och främst i mindre typer av solskydd, som persienner 25 mm, mindre rullgardiner, plisségardiner etc.

230 V motorer installeras i stora persienner (50 mm), stora rullgardiner, samt markiser.

När du beställer dina produkter i vår butik, kommer du att få förslag/valmöjlighet som erbjuder lämpliga motortyper. Du kommer att få välja en motor under punkten "Välj Reglagetyp" vid beställning. Sedan kompletterar du din beställning med lämplig typ av styrutrustning som passar till just dina motorer.

Ingår transformator när jag beställer en inbyggd motor 24V DC till min produkt ?

Om du väljer en produkt med motor som sitter inbyggd så är det just det du beställer.
Resterande styr-delar måste du beställa som separata enheter.

Någon transformator följer alltså inte med.

Hos oss kan man bygga ganska avancerade styrsystem som omfattar flera produkter / enheter och då det inte sagt att en liten transformator är något man behöver.

Istället väljer man kanske en större transformator som klarar större antal enheter.

Man om man skall bara styra en gardin så kan man välja endast en liten

 
!