PLISSÉGARDINER

Måttillverkade plisségardiner

Alla våra plisségardiner levereras måttillverkade exakt efter dina anvisningar. Inga produkter som är för korta eller för breda eller som kräver timmar med extraarbete med förkortning och annan bearbetning. Enkel montering.

Plisségardiner ( kallas även för "plisséer", duetter, m.fl.)

Våra plisségardiner är av den riktiga sorten där högkvalitativa plissé-tyger används för ett hållbart och snyggt resultat.

Tyger för våra plisségardiner kan vara släta, utan mönster, mönstrade med tryckt motiv i olika färger eller med så kallad "ytstruktur-motiv", vilket ger möjlighet att hitta något som passar för för varje rum.

Plisségardiner finns i två typer: en standard-plissé med ”enkel”tyg, vilket betyder lägre pris, eller så kallade dubbel-plissé (som även kallas för "duetter") där tyget är dubbelformat, vilket betyder bland annat bättre värmeisolering samt att man inte ser några hål i tyget för uppdragslinor vilket annars syns på vanliga plisségardiner.

För våra plisségardiner kan man välja mellan en mängd olika typer av reglagetyper där bland annat plissé-tyg kan höjas/sänkas med hjälp av reglagesnören (som på en vanlig persienn). Alternativt så kan man reglera "med handen" genom att ta tag i en av listerna och dra upp och ned till önskat läge och sedan stannar plisségardiner i det valda läget.

Givetvis är vi även specialister på motorstyrda plisségardiner där vi bygger in en motor i den övre listen och sedan kan man välja ifall man vill styra denna plisségardin med fjärrkontroll eller via "kabelstyrning" som ger möjlighet att ansluta den motordrivna plissén till ett större styrsystem på ett företag eller i smarta hem.

Persiennbutiken erbjuder ett stort urval av skräddarsydda plisségardiner. Plissé-gardiner eller plissé-persienner är en lösning som kombinerar fördelarna med klassiska rullgardiner och persienner. Detta är en av de senaste lösningarna från fönstertillverkare, som får fler och fler fans. Inte konstigt, eftersom plisségardiner gör att du kan täcka fönstret från botten, och till och med bara i mitten. Tack vare detta kan du exakt ställa in deras placering och därmed skydda dig från skarpt solljus medan du inte avskärmar flödet av dagsljus helt.

Fördelar med plisségardiner är många:

Plisségardiner sticker ut från andra fönsteröverdrag med ett innovativt betjänings sätt. Tack vare innovativa bromssystem och en speciell monteringsmetod kan du flytta materialet längs hela fönstret, dra nedåt eller nedifrån och uppåt.

Måttanpassade plisségardiner som även kallas för plissépersienner som du beställer från oss kan monteras kan monteras både utmed själva glaset eller på andra sätt på fönsterramen.

Här är de största fördelarna med veckade persienner:

- Deras drift är bekvämt och enkelt.

- Om du ställer in materialet i en vald del av fönstret ökar komforten med att stanna inomhus.

- Plissé förhindrar att interiören överhettas samtidigt som det ger naturligt ljus.

- Det veckade plisségardin tyget förblir sträckt ut över hela fönstret och minimerar på detta sätt glipor som kan släppa in ljus utifrån.

-Det finns två olika varianter av plissé-tyger. Vanlig enkel-plisse eller en dubbel-plisse som kallas bland annat för "duetter"  eller "honeycomb". Den sistnämnda varianten döljer dessa små hål för uppdraggslinorna som annars är synliga för den enklare typen av pliisséen.

- De är estetiska och mångsidiga och tack vare mängden färger, mönster och materialtjocklek kan du enkelt matcha plisségardiner till inredningen. 

Plissé kan med fördel användas i alla rum - vardagsrum, sovrum, barnrum, särskilt i kök och matsalar.

!