KASSETTRULLGARDINER

När behovet av effektiv mörkläggning är som störst, är våra olika typer av kassettrullgardiner den bästa lösningen.

Det finns möjlighet att komplettera med sidoskenor som förhindrar ljusinsläpp på ett effektivt sätt. Vissa kassettrullgardiner erbjuder även möjlighet till avancerad motordrift med fjärrkontroll för bästa komfort.

Monteringsdetaljer samt reglage ingår alltid i leveransen.

Se olika kassettrullgardiner i vårt bildgalleri


Kassettrullgardiner är en fortfarande något okänd produkt i Sverige.

Rullgardin med skyddande kassett och sidoskenor som förhindrar ljusinsläpp på sidorna är det som bildar en kassettrullgardin.

Tyget som väljs och monteras i en kassettrullgardin avgör ifall denna gardin blir en mörkläggningsgardin eller om den kommer att släppa in en del av ljuset utifrån och den blir då en ljusdämpande kassett.

Tyget i en kassettrullgardin rullas inåt i kassetten där tyget skyddas samtidigt som kassetten stoppar effektivt ljusinsläpp utifrån.

Sidoskenor som man beställer till kassettrullgardin förhindrar ljusinsläpp längst med sidorna. I situationer där man vill ha total mörkläggning finns det även möjlighet att beställa extra sidoskenor som monteras i den nedre delen av fönstret för att göra kassettrullgardinen till en mycket effektiv mörkläggningsgardin.

En kassettrullgardin går att få i olika färger på både kassett som sidoskenor. Standardutförande är vit kassett, men det finns även möjlighet att beställa i brunt, aluminium, ek-imitation, valnöt eller mahogny.

Kassettrullgardiner är normalt indelade i två olika typer: de som monteras i en nisch eller på en vägg ovanför nisch, eller en kassettrullgardin för montering på fönsterbågen dvs den öppningsbara delen av ett fönster (mindre kassetter).

Bildgalleri - kassettrullgardiner

Kolla efter tips och inspiration i vårt bildgalleri med kassettrullgardiner
!