Plissegardiner 20 mm - Tips och information
Plissegardiner 20 mm - Tips och information

Generell information

För att uppnå bättre mörkläggning kan det finnas möjlighet att komplettera med extra sidoskenor för vissa fönstertyper. Begär konsultation om detta genom att skicka bilder som visar för oss hur dina fönster ser ut. 

Alla linor är som standard färgmatchade till tyget. Undantag - alla motoriserade persienner tillverkas med enbart svarta linor.

Alla profiler finns i fyra standardfärger: silver (anodiserad), vit (RAL 9016), svartbrun (RAL 8022) och mässing (anodiserad). Målning i RAL-färger av metalldelar finns enligt individuellt erbjudande. Alla synliga plastdetaljer finns i tre färger: vit, grå, svart.

Vid tak-uppspända varianter är uppspänningstrådarna UV-resistenta och gjorda av plastklädd grå ståltråd.

Handdrivna plisségardiner är utrustade med endast ett handtag. Extra handtag på beställning efter tilläggsavgift.

Alla motoriserade modelltyper är utrustade med endast 24 V DC motorer.

Montering av plisségardiner

Vid montering av Cosiflor plisségardiner, vänligen se till att hålla ett avstånd på minst 5 mm mellan tyg och glasruta. När det gäller installation på takfönster avståndet bör vara minst 100 mm.

 I fallet med lång exponering för intensiv solstrålning, är det rekommenderat att lämna ett utrymme som tillåter luften att cirkulera mellan glaset och tyget.

 

Skarvning av tyg

Om bredden för plisségardin överstiger tygernas bredd är det nödvändigt att skarva tyger. I fallet med tjockare tyger kan det förekomma ett problem med jämnt lyft åtdragning av tyget över hela bredden av de veckade persienner. Det är endast möjligt att länka enfärgade tyger upp till 0,26 mm tjock.

Böjning av profil

Över 100 cm av bredd i VS-system kors-böjning av profiler är möjlig. Det är nödvändigt att låta tyget att inte falla av sig själv. Tabellen ovan visar den maximalt tillåtna böjning beroende på systemen.

Utomhusanvändning

Cosiflor plisségardiner är konstruerade för uppvärmda inomhusplatser och inte för yttre användning eller simhallar. Därför ingen garanti ges för utomhusinstallationer, på öppna eller delvis glasade takområden eller simhallar.

Motordrivna plisségardiner är inte lämpliga för våtutrymmen (badrum, simhallar, växthus).

Ta hand om dina plisségardiner

Cosiflor tyger är lätta att rengöra.

Bara tvätta dina plisségardiner i en lösning av varmt vatten på max. 30 ° C och ett milt rengöringsmedel. Skölj noga, skjut tyget i stacken och försiktigt pressa ut vattnet tills plisségardinen inte droppar längre. Häng plisségardinen upp i stängt läge. Öppna och stäng den flera gånger samtidigt som den torkar för att förhindra att vecken klibbar ihop.

Stryk inte.

Ovanstående rekommenderas inte för metalliserade tyger samt ytbelagda black-out tyger. Dessa kan försiktigt torkas av med en trasa. Gnugga inte!

Var noga med att hålla de mekaniska delarna av motoriserade och vev manövrerade persienner från rengöringsmedel eller vatten. Vi avråder kemisk eller ultraljud rengöring och accepterar inte garantianspråk i sådana fall.

Hållbarhet för plissétyg

Bevara tygets struktur

För en långvarig och bestående veckning av plissétyget är det nödvändigt att använda din Cosiflor plisségardin regelbundet och även att undvika ha den helt nere under längre perioder speciellt när plisségardinen utsätts för höga temperaturer (t.ex. söderläge fönster, takfönster, uterum etc.),

Extra långa/höga gardiner har en tendens att på grund av tygets egen vikt dra ut vecken extra mycket.

Det är bra att  lyfta upp och hålla tyget ihoptryckt för att behålla vecken i bre form.

Rengöring ram / glas

För rengöring av fönsterkarmar och glasrutor bör man inte använda någon frätande eller alkaliska rengöringsmedel som kan reagera direkt eller indirekt (kondensvatten) med plisségardinen. Otillräcklig ventilation (se monteringsanvisning för minsta avstånd från glasrutan) kan orsaka kondensvatten. Garantin gäller inte för skador på tyget som orsakas av droppande vatten eller insekts avföring. Vid installation av systemet VS2 KL rekommenderar vi att använda den ursprungliga rengörings-dukar (se ”Extra tillbehör”)

!