projektorduk info

Vilken projektorduk ska jag välja? Vit eller grå?

Det är ganska svårt för oss att avgöra vilken typ av duk du ska välja. Det beror mest på dina preferenser än på typ av din projektor, eller rummets utformning. Dagens moderna projektorer har numera en ganska stor ljusstyrka som klarar bra även en grå duk som har mörkare yta. Den gråa duken brukar kunna göra att bilden som visas upplevs som mer kontrastrik eftersom de svarta ytorna blir mörkare. Samtidigt kan man kanske tycka att vita områden blir något ”mjukare” vilken enligt vår uppfattning blir en sådan bild nästan behagligare att titta på.

En annan sak är den så kallade återspeglingen dvs att det ljus som skickas från projektorn och träffar ytan på duken studsar faktiskt tillbaka ut i rummet. Har du en vit duk så är det ganska givet att vid ljusstarka film sekvenser blir den nästan helt ljust i hela rummet på grund av allt ljus som projektorn genererar. Med en grå duk blir denna återspegling betydligt svagare och detta upplevs av de flesta tittare som en positiv effekt som ger mer ”biokänsla” utan att du behöver måla om taket och väggar i ditt hembiorum i kolsvart färg.

Svartmaskar ni era dukar?

Nej, tyvärr så kan vi inte erbjuda svartmaskning av våra dukar.

Hur mycket kostar frakten?

Frakten inom Sverige kostar 200-1000 kr (beroende på storleken på duken). Dukar med kortsida max 120 cm (som kan förpackas i paket med längd max 140 cm) skickar vi på billigaste sätt till ett Schenker-Privpak ombud där du kan hämta ut din duk. Övriga dukar skickas som hemleverans direkt till din hemadress. För större special dukar med kortsida över 180 cm (paket blir drygt 2 meter långt) kan frakten kosta en hel del då dessa måste skickas med en större lastbil.

Har era dukar testats av någon?

Vi får en hel del positiv respons från våra kunder som är helnöjda med våra produkter. Vi levererar en hel del dukar till företag och återförsäljare som använder sig av våra dukar och uppskattar dess kvalité och de låga priserna, samt möjligheten att kunna få dem skräddarsydda i nästan vilken storlek som helst.

Vi har gjort våra egna tester och jämfört våra dukar med andra som finns på marknaden. Vi har i princip kunnat konstatera att våra dukar är minst lika bra som övriga dukar ute på marknaden. Det som skiljer våra dukar från andra tillverkare är den klart kraftigare strukturen på själva duken. Våra dukar är extra kraftiga och materialet är extra tåligt.

!