Peketstorlek

Lamellgardiner typ: Bas

Hur mycket bygger lamellerna i öppet läge?

När lamellerna är samlade på sidan tar de upp så här mycket plats:

Lamellgardiner 127 mm (standard)             6,2 cm +  

10 cm / löpmeter skena

Lamellgardiner 89 mm (smala)                     4,5 cm +

13 cm / löpmeter skena

Varför delas upp lamellgardiner i flera olika prisgrupper?

Vi har medvetet valt att dela in våra tygkollektioner för lamellgardiner i olika prisgrupper. Prisgrupp A är det billigaste alternativet. Prisgrupp B är cirka 10% dyrare, osv. Skillnaden i priset för de olika dukarna beror på respektive dukarnas olika specialegenskaper. Oftast är de dyrare varianterna till exempel något mer tåliga, ytan kan vara lättare att göra rent eller så kan dem ha flamsäkra egenskaper eller mycket speciell materialsammansättning som gör att de uppfyller vissa speciella krav enligt internationella normer. Du kan med fördel välja den billigaste varianten om den uppfyller dina krav. Alla våra lamellgardindukar är tillverkade i högkvalitativa material och du kan vara säker på att få bra produkt oavsett vilken prisgrupp du väljer.

Varför är produkterna indelade i olika storleksgrupper?

För att kunna erbjuda flera olika leveransalternativ för våra sändningar, har vi valt att dela in våra produkter i olika storleksklasser. Storleken på den förpackning som produkten kommer att levereras i är direkt beroende på bredd för den produkt du beställer. Paketens maximala längd begränsas av många faktorer och villkor från transportföretagens sida. Lamellgardiner skickas normalt hem till din dörr på dagtid. Kvällsutkörning erbjuds endast till utvalda orter i Sverige. Obs! Kontrollera i tabellen innan du väljer detta alternativ! Om du väljer kvällsutkörning för en order där detta inte är möjligt kommer leverans automatiskt att ske på dagtid! För lamellgardiner med bredd under 1200 mm kan eventuellt leverans till ombud erbjudas om du uppger detta som önskemål i din beställning. (Obs! extra avgift på 150 kr tillkommer).

Kan era lamellgardiner monteras utomhus?

Nej, våra lamellgardiner är i grunden avsedda enbart för inomhusanvändning. De tål inte upprepade stänk med vatten, så de får absolut inte utsättas för regn, snö och andra typer av utomhuspåverkan.

I viss utsträckning kan lamellgardin användas på insidan av inglasade uterum, balkonger, verandor mm. men endast om dessa är inglasade! Observera att även för inglasade verandor tar vi inte något ansvar för skador som uppstått på grund av att fönsterpartierna lämnats i öppet läge så att regnvatten kunnat tränga in på verandan/balkongen.

Kommer det att uppstå en ljusglipa mellan två lamellgardiner om jag monterar 2 skenor bredvid varandra?

När du köper 2 lamellgardiner hos oss och vi vet att de ska sitta tillsammans på mitten, så bygger vi dem så att lamellerna överlappar varandra någon centimeter på den sida där de möts. Skriv under "övriga önskemål" att du vill att gardinerna ska överlappa varandra.

Kan jag beställa en "kornisch" som täcker den övre skenan?

En kornisch för lamellgardin är inget vi normalt säljer eller informerar om på vår hemsida, eftersom denna tilläggsprodukt efterfrågas väldigt sällan av våra kunder. Vi kan dock leverera en kornisch som ett specialorder. I så fall tillkommer det en extra kostnad på 125 kr / löpmeter skena (lamellgardinens bredd).

Kan jag blanda flera olika färger på en och samma lamellgardin? Hur gör jag?

Beställ din lamellgardin som vanligt, uppge en av färgerna i beställningen. Sedan skriver du under "övriga önskemål" numret på den andra färgen, samt beskriver hur du vill blanda dessa färger.

Några exempel: "det blåa tyget ska vara 40 cm från kanterna på båda sidor och resten i mitten ska vara i den vita färgen"; "den röda och den gula färgen ska blandas: röd-gul-röd-gul osv hela vägen"; "färgerna ska blandas: grön-grön-blå-grön-grön-blå eller 2 x grön 1 x blå".

Följer alla nödvändiga monteringsdetaljer med vid leverans?

Ja, vi levererar lamellgardiner med tillhörande beslag för montering i tak eller vägg. Observera att du måste se till att själv välja lämpliga skruvar som används för montering, beroende på om det är gipsväggar, träreglar eller kanske betong.

Måste jag tvunget ha den vita kedjan längst ner på min lamellgardin?

Kedjan är till för att hålla lamellerna i rak linje mot varandra samt att motverka att lamellerna "gungar" vid beröring eller vid drag från fönster. Givetvis kan man avstå från denna funktion och låta bli att montera kedjan längst ner.

Kommer lamellgardintygernas färg att blekas av solen?

Nej, våra tyger har hög färgbeständighet och bleks inte av solen. Färgförändringarna kan ske dock på grund av andra faktorer som nedsmutsning, cigarettrök, dammig miljö, mm.

Hur mycket ska jag minska mina mått på höjden vid beställning av lamellgardiner?

Rent teoretiskt räcker det att lamellerna slutar ca 2-3 cm från golvet. Men det kan vara praktiskt att i vissa fall lämna lite större utrymme mellan golv och lamellernas nedre kanter, för att t.ex. underlätta vid städning.

Hur mycket ska jag minska bredden på min lamellgardin?

Om du ska montera den mellan två väggar, i burspråk, nisch och liknande så räcker det med att du minskar ca 1 cm på bredden. Det är tillräckligt för att du ska kunna få in din lamellgardin på plats utan problem.

 

Hur mycket bygger skenan på höjden?

Skenans höjd är ca 30 mm. Sedan hänger lamellerna i upphängningskrokar som bygger ytterligare 20 mm. Detta betyder alltså totalhöjd = lamellernas höjd + 50 mm (skena inkl. krokar).

Skall jag ange totalhöjd eller lamellernas höjd?

Vid beställning skall du alltid uppge den totala höjden för lameller inklusive den övre skenan. Lamellgardiners totalhöjd mäter vi från den övre skenans ovan kant ner till lamellernas slut nere vid golvet.

Måste jag klippa av lameller för att få rätt höjd på min lamellgardin?

Nej, våra lamellgardiner levereras färdigklippta till rätt höjd, så att du bara hänger upp dem i din skena och sedan är allt klart!

Vad skiljer det mellan tyger från grupp A och t.ex. grupp C?

Tygen är indelade i olika grupper beroende på pris. Billigare tyger brukar vara något tunnare och ha enklare materialstruktur. Dyrare tyger blir ofta tjockare och har samtidigt en lite mer strukturerad yta vilket gör att tyget blir mer "levande". En del av de dyrare tygsorter är också bättre om man vill ta bort så mycket sol som möjligt just på grund av dess tjocklek. Studera gärna tabellerna som finns vid varje tygsort, där du kan läsa om dess olika egenskaper.

Hur kan man rengöra lamellgardiner?

De flesta tygsorter för våra lamellgardiner är plastbaserade (polyester eller PVC). Detta innebär i praktiken att de tål att torkas av med en väl urvriden disktrasa med en liten mängd diskmedel eller annat mild rengöringsmedel på. Beroende på tygets struktur är det lättare att rengöra tyger som har en mer slät struktur än de som är lite grövre på ytan.

!