plissegardiner

Kan era plisségardiner monteras utomhus?

Nej, våra plisségardiner är i grunden avsedda enbart för inomhusanvändning. De tål inte upprepade stänk med vatten, så de får absolut inte utsättas för regn, snö och andra typer av utomhuspåverkan.
I viss utsträckning kan plisségardiner användas på insidan av inglasade uterum, balkonger, verandor mm. men endast om dessa är inglasade! Observera att även för inglasade verandor tar vi inte något ansvar för skador som uppstått på grund av att fönsterpartierna lämnats i öppet läge så att regnvatten kunnat tränga in på verandan/balkongen.

Kan man använda en plissé för tak-montage?

Vi erbjuder plisséer med specialkonstruktion för takupphängning. Speciella wire spänns upp under taket och plissétyget löper längst med dessa. Önskar du denna lösning, skall du kontakta oss för en offert. Utmärkt för uterum och inglasade verandor där det ofta uppstår problem med värmeutveckling från taket.

Går det att beställa en plissé med motordrift och fjärrkontroll?

Vissa typer av plissé kan utrustas med en elmotor och fjärrkontroll. För plisséer som erbjuder denna möjligheter kan du välja "motorstyrning" under "reglagetyp" vid beställning.

Varför har vissa tyger en metalliserad baksida?

Den metalliserade sidan vänder man mot solen och får därigenom en mer effektiv sol/värme-avskärmning. Solstrålarna stöts bort tack vare den blanka ytans egenskaper. 

Kommer tygernas färg blekas av solen?

Nej, våra tyger har hög färgbeständighet och bleks inte av solen. Färgförändringarna kan ske dock på grund av andra faktorer, som nedsmutsning, cigarettrök, dammig miljö, mm.

Kan ni leverera Duette® gardiner?

Ja, det kan vi göra som en specialbeställning. Om du vill specialbeställa just denna specifika typ av plisségardiner som kallas Duette® så kan vi leverera dessa mot förfrågan. Men vi har även en egen betydligt billigare variant av denna produkt som vi erbjuder under benämningen "dubbel-plissé" (kallas även för "HoneyComb") .

Dubbel-plissé skiljer sig från vanliga plissé-lösningar genom att tyget består av två lager väv (mot normalt ett). Tack vare det dubbla vävlagret på våra dubbelplisséer så uppstår det en luftficka som fungerar som extra värme/ kallrasskydd. Detta gör att man skyddar extra effektivt mot infallande värme sommartid samtidigt som man får extra bra isolering och minskar värmeförlust på vinterhalvåret. Tack vare den dubbla vävstrukturen, så slipper man även synliga hål i väven för uppdragslinorna. Extra ljuddämpande verkan är också en av fördelarna med dubbel-plissé.
!