Träpersienner - Frågor - Före köp

Träpersienner info

Hur kan man rengöra persienner?

Det bästa sättet är torrengöring med hjälp av en dammvippa eller en dammsugare med mjukt borst munstycke. Stäng persiennen och tryck med ena handen mot glaset. Rengör sedan ytan med mjuka rörelser. Vrid sedan lamellerna åt andra hålet och upprepa rengöringen. Annat sätt är att använda speciella s.k. persiennborstar vilket ger noggrannare resultat men kräver mer tid.

Vad är skillnaden mellan färger som heter "simple" jämfört med "bleached"?

"Simple-wood" betyder att färgen på ytan är en heltäckande kulör som lamellerna överlackerade med. Det ger en enhetlig lackerad yta utan att den underliggande trästrukturen syns igenom.

"Bleached" betyder betsat-laserat och då är skillnaden mot tidigare att trästrukturen syns delvis under den färg som ligger på ytan.

Hur tjock blir lamellpaketet för en träpersienn i uppfällt läge ?

 Nedan finner du cirka uppgifter. Mer noggrann information hittar du i beställningsavdelning för respektiver produkttyp.

Fönsterhöjd

(mm)

Pakethöjd vid

25 mm Lamell 

Pakethöjd vid

50 mm Lamell 

 1000

 210

 190

 1500

 280

 235

 2000

 360

 280

 2500

 440

 325

 

Finns det några begränsningar på storlekar för träpersienner?

Generellt sett borde ytan på en träpersienn inte överstiga 5 m². Detta mest med tanke på vikt som beräknas enligt ytan x 2,1 kg/ m². Detta innebär att en persienn som är 2 x 2 m i storlek, väger omkring 8-9 kg. Sedan finns det vissa tillverkningstekniska begränsningar. Dessa hittar du vid beställning av respektive persienntyp.

Är det lämpligt med träpersienner i badrummet?

Träpersienner är tillverkade av riktig trämaterial som precis som vanligt trä kan påverkas av fuktigheten i luften, stora temperaturväxlingar, mm. Eftersom lamellernas yta är behandlad med ett par lager skyddande lack, går det för det mesta bra att ha dessa persienner i badrum som inte har alltför hög luftfuktighet men givetvis får man avgöra detta från fall till fall. Vi kan dock inte lämna någon garanti på att en träpersienn som placeras i extremt fuktigt eller varmt utrymme inte kommer att skadas med tiden.
!