Mörkläggning Mockfjärds fönster ?

  • Beskrivning
  • Mer information

Vi är intresserade av att beställa en mörkläggande rullgardin med sidoskenor från er. Dock är vi osäkra på vilken sort vi bör beställa, så jag tänkte höra om ni har några tips? Det som är viktigt utöver att gardinen passar sin plats är att mörkläggningen är så effektiv som möjligt.

Det aktuella fönstret har flera djup-nivåer av karmar, jag har bifogat skisser och ett foto på det. Vi vill helst montera rullgardinen "en nivå in", på den yta jag markerat som gul i skisserna. Problemet (om det är ett problem) är dock att en befintlig persienn (som ska hänga kvar innanför rullgardinen) och fönsterhandtaget (markerade i rött) sticker ut några mm utanför den nivån. Jag har fått för mig att er "skena 3" skulle kunna vara lösningen, stämmer det? Eller har ni något annat förslag? Alternativet är att montera rullgardinen på den yttersta karmen (markerad i orange), men vi vill helst undvika det.

Storleken på själva glaset är 1080 x 1215 mm (BxH).

Hej, den viktigaste frågan du får ställa dig är: om du vid öppet fönster vill att gardinen skall "följa med" den öppningsbara delen av fönster eller inte ?

 
  • Om den produkt du monterar följer med fönsterbågen så kan du uppnå bra luftväxling vid öppet fönster men eftersom du har ett handtag längst ned på fönster så kan du inte rulla ner tyget längre ned vilket kommer att innebära en del ljusinsläpp längst ned mot handtaget vilket delvis kan man åtgärda genom att montera en extra botten-list på fönsterbågens nedre kant.

Exempel på en sådan produkt är : Kassettrullgardin UNI Typ:3

  • Om du vill ha maximal mörkläggning så skall du montera din mörkläggningsprodukt längst ut så att den kan gå förbli handtaget dvs längre ut mot rummet än där din persienn sitter monterad. Då får du den BÄSTA mörkläggningen men om du skall kunna ha fönstret öppet tex på natten så måste du se till att lyfta gardinen en aning eftersom den kommer annars försvåra ljusinsläpp i rummet. Och då blir det så klart inte lika effektiv mörkläggning i och med att gardinen inte kommer att täcka hela fönstret.

Exempel på en sådan produkt kan vara: Plissegardin typ F1 med mörkläggande duo-plissé tyg ( Duette )

Den senare lösningen är att föredra om du har luftkonditionering i rummet ifråga, för då kommer du knappast behöva ha fönstret öppet på natten.

Beroende på vilken lösning du vill välja så skall man välja en lämplig produkt för detta.

Med vänlig hälsning Persiennbutiken

Vilken höjd skall anges om rullgardinen skall täcka mer än fönstrets höjd ?

  • Beskrivning
  • Mer information
Jag undrar om jag vill dra rullgardinen en decimeter förbi fönstret, ska jag lägga på de 100 mm få det totala måttet jag anger?

Den produkt höjd du anger skall  aldrig överskridas, så svaret på din fråga är : JA du skall beställa längre höjd ifall du behöver rulla ner mer . Om fönstret  äe 1000 cmm hög så sklal du beställa 1100 mm ifall du vill kunna rulla ner gardinen 100 mm längre ner.

Att välja rör-diameter på en rullgardin ?

  • Beskrivning
  • Mer information

Jag har en fundering, när man väljer rör-storlek så vill jag ha en så smal diameter som möjligt. Hur vet jag vilken minsta diamanter jag kan välja i konfiguratorn? Det är det enda jag inte tycker är solklart. Jag har till exempel ett fönster som är: 535 x 570 mm.

Du behöver inte tänka på det.

Vår konfigurator automatisk tar bort dessa rör alternativ som inte skall kunna väljas beroende på kombination av bredd x höjd samt även vilket tyg du vill välja.

Du kan utan problem välja  vårt minsta 19 mm rör för en så pass liten gardin som du frågat efter 😊

Justering av ändläge inbyggd motor ?

  • Beskrivning
  • Mer information
Hur kan jag justera det nedre ändläget för min gardin med inbyggd motor UTAN inbyggd radiostyrning ?

Du justerar ändlägen genom att vrida på upp- eller ned- skruven som sitter på själva motorn beroende på vilket ändläge som skall ställas in.

Dock så måste du se till att STRÖMMEN ÄR PÅ HELA TIDEN fram till motorn när du skall göra detta (!)

Så du får se till att förlänga din ström inpuls till motorn så att när motorn gått ner hela vägen så skall strömmen matas i ytterligare 10 -20 sekunder så att du får tid att ställa in önskat nedre gränsläge och likadant gör du med det övre läget.

!