Kassettrullgardiner 5065 FAQ
Kassettrullgardiner 5065 FAQ

KASSETTRULLGARDIN 5065 LOUISA - FAQ

Frågor och Svar

Nedan presenterar vi svar på vanligaste frågor.

Hittar du inte svar på din fråga här, är du välkommen att mejla till oss för att ställa dina frågor som sedan kan presenteras här.
!

Vilken typ av montering skall jag välja ?

Du kan montera i tak eller på vägg med hjälp av upphängningsbeslag som följer med.Beslagen skruvas fast och sedan trycker du bara in kassetten på plats.

Skall jag använda sidoskenor ?

Ifall du vill få total insynsskydd / mörkläggning skall du använda sidoskenor. Bottenlisten och tyget kommer då att löpa inuti dessa vilket garanterar att ytterst lite ljus kan slinka in på sidorna, till skillnad från traditionella frihängande rullgardiner.

Vilka typer av tyger kan jag välja för kassettrullgardiner "LOUISA" ?

Du väljer ur samma kollektion som för standardrullgardiner.Tyger är olika tjocka, så att ibland kan höjden på en rullgardin vara begränsad eftersom utrymmet som finns inuti kassetten inte räcker till.Huvudregeln är: att alla MÖRKLÄGGANDE samt SCREEN dukar är tjockare och tyngre  (egenvikt över 230g/m2) och storlekar för den färdiga kassetten med dessa tyger har egna max-mått som måste respekteras !

Hur mycket skall jag minska bredden för kassettrullgardiner "LOUISA" vid montering i en nisch ? Räcker det om jag minskar bredden med: 10 mm?

Det räcker faktiskt med att minska den totala bredden med endast 5-6 mm. Vi tillverkar exakt i dina mått så om du mätt noggrant så kommer kassetten passa utmärkt på plats. Kontrollera dock noggrant att nischen inte smalnar av in mot fönstret , för då får du kanske justera din bredd ytterligare.

Hur skall jag ange HÖJDEN vid NISCH-montering av kassett LOUISA ? Skall jag ange höjden exakt eller skall det göras avdrag ? Hur blir det med skenorna ?

Beställ exakt TOTAL-höjd på utrymmet där kassetten skall monteras för själva gardinen .

Vi anpassar inte automatiskt sidoskenornas längd.

Men om du minskar den totala höjden med 70 mm så får du fram en lämplig längd på skenor som skall beställas.

Du kan även välja att beställa lite längre skenor om du känner dig osäker och då får du avkorta dessa på egen hand så att dem passar perfekt.