Obligatorisk leveranskontroll vid mottagandet

Vänligen se till att packa upp och besiktiga dina varor direkt efter mottagen leverans. Detta skall göras oavsett om paketet ser skadad ut eller inte vid mottagandet.

Ibland kan det under transporten uppkomma "dolda skador" som inte alltid syns på paketets utsida. Meddela oss snarast och senast inom 7 dagar ifall du skulle upptäcka några skador som uppkommit i transporten. Enligt gällande transport villkor ska alla skador anmälas till fraktföretag snarast senast 7 dagar efter mottagandet. Om så inte skett övergår bevisbördan, för att skadan inträffat under transport, på kravställaren.

Detta betyder i praktiken att det inte går att få någon ersättning för eventuell skada om inte denna anmäls inom 7 dagar från leverans datum. Så vänligen inspektera ditt gods direkt efter leverans.

Om paketet står länge hos mottagaren utan att det inspekteras är det alltid svårt att påvisa i efterhand att skadan uppkommit under transporten. Det är inte så ovanligt att paketet blivit skadat på plats hos mottagaren efter att det levererats

!