Hjälp med att välja rätt produkt?

Kassettrullgardin?

I de flesta fall brukar våra kunder välja och beställa produkter i vår webbutik på egen hand utan vår hjälp. Kunden väljer då själv en lämplig produkt och ansvarar då också för att ha beställt rätt produkt som passar till fönstret ifråga.

 

I vissa fall kan dock val av rätt produkt vara lite mer komplicerat. Exempelvis kan kassettrullgardiner med sidoskenor vara just en sådan produkt då det blir svårt att veta vilken typ av kassett passar till viss specifik fönstertyp.

 

Vi får ofta frågor från kunder som önskar hjälp med att välja rätt kassett typ för sina fönster. Vi sådana förfrågningar skall följande uppgifter bifogas:

 

  1. Bilder som visar hur HELA det aktuella fönsterpartiet ser ut (fönster + väggar runtomkring)
  2. Bilder som visar lite närmare området kring själva glasrutan. (Fönsterbågen)
  3. Mått på fönster / fönsternisch / glaslist
  4. Info hur fönstret öppnas (fast fönster / öppningsbart / hur öppnas?)
  5. Information om vilket tyg-egenskap man vill ha (Mörkläggande? Iisynsskydd? screen?)
  6. Eventuellt kundens eget förslag hur hade själv tänkt välja (så kan vi ta detta med i vår rekommendation och se om kunden tänkt rätt)
  7. Fullständiga namn, telefonnummer, adressuppgifter och leveranssätt vid eventuell order (för att vi skall kunna lämna en konkret uppgift om fraktkostnad)
  8. I övrigt: ju mer information och måttuppgifter vi kan får desto bättre svar kan vi lämna.

 

Ovanstående uppgifter är alltså ett krav för att vi skall kunna ge bindande rekommendation.

 

Vi har inte möjlighet att rekommendera något när vi inte vet med säkerhet hur det aktuella fönstret är utformat och vilka mått som gäller eftersom:

1.       Mått på fönster avgör vilka produkter som kan användas

2.       Utformningen på fönstret, glaslister, foder runt omkring, etc. avgör om det är möjligt att montera en produkt och hur den ska monteras.

3.       Utformningen av områden där produkten skall monteras är också viktigt med tanke på hur det ska fästas, om det finns tillräckligt med utrymme, klämrisk etc.

 

Kunder som skickar in ofullständiga förfrågningar kan inte räkna med att få ett svar med produktrekommendation

Exempel: Mörkläggning med kassettrullgardin i ett öppningsbart fönster

Börja med att fundera:

Hur du vill täcka dina fönster? (Om ditt fönster är bredare än 1200 mm så kan du glömma variant 1)

1.Kassett 5019 UNI på den delen som öppnas? Vid vädringsläge följer kassetten med fönsterbågen utåt/inåt (beroende på hur fönstret öppnas).

2.Kassett 5065 Louisa på den fasta delen (nisch) framför fönsterhandtaget, så att du kan täcka hela öppningen? men samtidigt inte kan uppnå vädringsläge utan att behöva rulla upp tyget en aning ?

3.Kassett CASC som monteras på vägg ovanför fönsterbågen och med sidoskenor som löper längst, med sidorna utanpå vägg på respektive sida av nischöppningen?

Exempel: Mörkläggning i takfönster med lutande tak

Frågor som måste besvaras:

1.Hur högt upp sitter fönstret? Kan du nå med handen eller måste någon form av förlängningssång användas?

2.Vad är det för fönsterfabrikat? Känd eller okänd? Kolla efter en bricka med fabrikat beteckning samt modell typ. Fotografera gärna.

3.Vilka mått är det på fönstret? Mät glasrutans mått Bredd x Höjd i millimeter samt hela öppningens mått. Fotografera gärna.

4.Vilket tyg vill du ha? Helt mörkläggande? Med värmeavstötande funktion? Någon speciell färg  eller vanligt vit?

!