Heat-Stop Värmeavstötande - (HS)

1. HSV (Heat Stop Väv)

  • Beskrivning: HSV-tyger är vanligtvis tillverkade av tätt vävda material som reflekterar solens strålar och minskar värmegenomsläpp. Dessa tyger kan vara både opaka och semi-transparenta beroende på önskad ljusnivå i rummet.
  • Användningsområden: Passar för rum där du vill minska värmeintaget utan att helt blockera ut dagsljuset, såsom vardagsrum eller kök.
  • Fördelar: Ger en balans mellan värmeisolering och naturligt ljus.

2. HSS (Heat Stop Silver)

  • Beskrivning: HSS-tyger har en metallisk beläggning på ena sidan, oftast silver, som reflekterar en högre andel av solens strålar jämfört med traditionella vävda tyger. Denna typ av tyg är mycket effektiv för att blockera värme.
  • Användningsområden: Idealisk för rum med mycket direkt solljus, såsom solrum eller kontor med stora fönster.
  • Fördelar: Hög reflektivitet ger utmärkt värmeisolering och kan bidra till att minska energikostnaderna för luftkonditionering.

3. HSP (Heat Stop Pearl)

  • Beskrivning: HSP-tyger kombinerar värmereflekterande egenskaper med en estetiskt tilltalande, pärlemor-liknande yta. De reflekterar inte bara solens strålar utan ger även en mjuk, diffus belysning i rummet.
  • Användningsområden: Perfekt för utrymmen där både estetik och funktion är viktiga, såsom vardagsrum, sovrum eller kontorsmiljöer.
  • Fördelar: Erbjuder en unik kombination av värmeisolering och visuell appeal, skapar en behaglig atmosfär med naturligt, diffust ljus.

Varje typ av heat-stop-duk har sina specifika egenskaper och fördelar, beroende på vilken typ av solskydd och estetiska överväganden som är viktiga för dig. Valet mellan dessa tyger bör baseras på faktorer som rummets läge, hur mycket direkt solljus det får, och personliga preferenser gällande ljusgenomsläpp och inredningsstil.

Heat-Stop Rullgardiner

ikon_tyg_heatstop
"HSV" - Heat-stop dukar har en VIT-färgad eller aluminiumbelagd baksida. Den vita färgen eller ALU- beläggning hjälper till att "spegla bort" solstrålarna och förhindrar effektivt värmeutveckling som uppstår annars när solen träffar gardinens baksida.Dessa gardiner rekommenderas speciellt till fönster som är utsatta för starkt sol och värmeutvecklingen skall begränsas så mycket som möjligt.Observera att vid standard "underrullad" gardin så kommer tygets baksida synas högst uppe på upprullnings-rullen.För att slippa detta välj en "överrullad" -gardin i din beställning men tänk samtidigt på att ljusinsläppet på sidorna blir då antagligen större eftersom duken hamnar längre ut från glasrutan.. så det är en avvägning man får göra.
  • Related Products
!