Prisgrupper - FAQ

Prisgrupper FAQ
Prisgrupper FAQ

Varför har ni så många prisgrupper?

Vi vill erbjuda våra kunder möjlighet att välja bland produkter som inte enbart är av det enklaste (läs: billigaste) slaget utan vågar även visa upp de lite mer exklusiva (läs: dyrare) produkter. Därför har vi för din bekvämlighet valt att dela in våra produkter i tydliga prisgrupper så att du kan medvetet välja rätt prisnivå redan från början. Till exempel så är prisgrupp A billigare än prisgrupp B som i sin tur är billigare än prisgrupp C  osv.

Vi vill ogärna av enbart konkurrensskäll (läs: vara billigast vid första anblicken) begränsa vårt utbud till enbart de enklaste och billigaste lösningarna utan erbjuder ett bredare produktutbud än de flesta butikerna, från de allra enklaste till de mest exklusiva lösningarna.

Vi hoppas att på detta sätt kunna vägleda våra kunder till prismedvetet val av rätt produkt.

Vad skiljer mellan de olika prisgrupperna förutom priset?

Precis som vid andra produkttyper som vi köper till vardags, som kläder, möbler, inredning, elektronikprodukter mm. så kan man välja mellan olika typer / kvalitet på tyger, råvaror och material som man väljer.

Vi samarbetar med flera olika leverantörer av råvaror för våra produkter (rullgardiner, lameller för aluminiumpersienner, trälameller för träpersienner, mm)

Beroende på leverantören så kostar olika råvaror olika mycket ,ungefär som när man skall köpa en billigare eller en något dyrare variant av ett klädesplagg i en klädbutik.

Exempel 1 :  Ett mörkläggande duk för rullgardin från dyrare prisgrupp: D kan vara mycket tunnare än motsvarande från billigare prisgrupp B  (det är dyrare att framställa en tunnare duk med dessa egenskaper än att tillverka motsvarande i tjockare , tyngre material. Den tunnare duken ger till exempel möjlighet att tillverka större gardin-dimensioner på grund av mindre egen vikt jämfört med motsvarande tjockare duk.

Exempel 2 : En duk i prisgrupp D har flamsäkra egenskaper som inte dukar i den billigare prisgruppen: B har (Flamsäkra gardiner är ofta ett krav i offentliga byggnader,skolor,förskolor, äldreboende, mm)

!