Bambupersienner FAQ
Bambupersienner FAQ

BAMBUPERSIENNER - FAQ

Frågor och svar

Nedan presenterar vi svar på vanligaste frågor.

Hittar du inte svar på din fråga här, är du välkommen att mejla till oss för att ställa dina frågor som sedan kan presenteras här.
!

Är det lämpligt med träpersienner i mitt badrum ?

Bambupersienner kan till skillnad från vanliga träpersienner vara ibland lämpliga att ha i utrymmen med förhöjd luftfuktighet.
Lamellernas yta är behandlad med ett par lager skyddande lack, och naturbambu i sig är ju känd för sina utmärkta fukt-egenskaper .
Givetvis bör man i alla fall undvika att stänka vatten direkt på persiennen för att om inte annat så i alla fall för att undvika fula kalk- och vattenfläckar som kan vara svåra att ta bort.
I fuktiga utrymmen är det också möjligt att materialet kan angripas av svamp med efterföljande fläckar som kan vara svåra att få bort.

Kan Era bambupersienner monteras utomhus ?

Nej, våra lamellgardiner är i grunden avsedda enbart för inomhusanvändning.De tål inte upprepade stänk med vatten, så de får absolut inte utsättas för regn, snö och andra typer av utomhuspåverkan.
I viss utsträckning kan lamellgardin användas på insidan av inglasade uterum, balkonger, verandor ,mm. men endast om dessa är inglasade ! Observera att även för inglasade verandor tar vi inte något ansvar för skador som uppstått på grund av att fönsterpartierna lämnats i öppet läge så att regnvatten kunnat tränga in på verandan/balkongen.