RTS - styrning 433,42 MHz

RTS = Radiostyrningssystem för 24 V DC och 230 V AC motorer för enkel installation med minimal kabeldragning framför allt för hemmet, men också för butik/kontor där minimal kabeldragning är ett krav, t.ex. K-märkta byggnader.
Räckvidden är hela 20 m genom två armerade betongväggar.

Upp till 12 olika sändare per mottagare.

Lämplig för enskilda solskydd och mindre grupper av solskydd i hemmiljö.


Somfy RTS (Radio Technology Somfy) är en trådlös styrteknik som används i hemautomationssystem. Den är designad av Somfy, ett företag som specialiserat sig på smarta hemlösningar. RTS-kontrollerade produkter inkluderar motoriserade fönsterbeklädnader, persienner, skärmar och markiser.

Dessa produkter är utrustade med Somfy RTS-motorer, vilket gör det möjligt för användare att trådlöst styra och automatisera sin drift. RTS-tekniken använder radiosignaler för att kommunicera mellan fjärrkontrollen och de motoriserade enheterna, vilket eliminerar behovet av direkt siktlinje och ger bekvämlighet vid drift.

Med Somfy RTS kan användare använda en enda fjärrkontroll för att hantera flera motoriserade produkter i sitt hem. Dessutom möjliggör integration med hemautomationssystem centraliserad kontroll genom smarta hubbar eller röstaktiverade assistenter.

Sammantaget erbjuder Somfy RTS-styrda produkter ett bekvämt och effektivt sätt att förbättra funktionaliteten hos fönsterbeklädnader och andra motoriserade enheter i en smart hemmiljö.

!