BESKRIVNING

Kassettrullgardin UNI

Kassettrullgardin UNI erbjuder möjlighet till effektiv ljusdämpning eller delvis mörkläggning med exakt passform för just ditt fönster.

Sidoskenor som löper längst med sidorna hjälper till att minska ljusinsläpp av direkt solljus längst med sidorna.

Om man väljer någon av våra 100% mörkläggande dukar (BO) så kommer själva materialet inte släppa igenom något ljus men man får räkna med att viss ljusläckage kan förekomma längst med sidoskenorna och nedre del av fönstret främst på grund av att ljuset kan reflekteras mot skenornas vita ytor.

Kassett UNI är en solskydds produkt som inte kan erbjuda 100% mörkläggning i övergången mellan tyg och sidoskena.

Tyget hänger fritt mellan sidoskenan och glasrutan vilket betyder att det är inte kan bli helt tät längst med sidoskenorna och viss ljus läckage kan ske in mot rummet speciellt vid mycket kraftigt solutsatta fönster.

Så om du inte kan acceptera att viss ljusläckage kan förekomma så skall du inte välja denna produkt.

Kassettens utformning och fördelaktig prisnivå gör att den är mycket omtyckt bland våra kunder.

Man får samtidigt vara medveten om att om man är ute efter "total mörker" i rummet så får man titta på andra lösningar som är mer påkostade och erbjuder bättre ljustätning vid övergången mellan tyg och sidoskena. (se kassett CASC)

Vid måttagning av kassett UNi typ 1 och 2 utgår vi från att sidoskenorna kommer att löpa längst med glaslist-kanter.

Om man vill uppnå bättre grad av mörkläggning och om det finns tillräckligt med utrymme på fönsterbågen, kan man beställa en något bredare kassett UNI Typ 3 eller 4 som ligger utanpå fönsterbågen vilket gör att gardinen överlappar glasrutan bättre.

Observera att vid beställning av extra bredd gardin av typ: 3 eller 4 måste du se till att själv hålla reda på kassettens totalbredd vid beställning för att säkerställa att kassetten får plats på din fönsterbåge.

!