ikon_order

Beställ dina rullgardiner här

Välj nedan den typ av rullgardiner som du önskar beställa och fortsätt sedan vidare .

Alternativt kan du gå direkt till vår nya konfigurator för smidig beställning 

!

Nyhet! Testa vår nya rullgardins-konfigurator

!
Just nu! Lägre pris när du väljer att beställa rullgardiner via vår nya konfigurator.

Beställ gärna dina rullgardiner via vår nya: Rullgardins-konfigurator.

Beställningsförfarandet har optimerats för att underlätta orderläggning för våra kunder. Testa gärna och berätta gärna för oss vad du tycker. På köpet får du lägre priser på en del produkter när din order registreras via den nya konfiguratorn. Hjälp oss att bli bättre! Läs mer...

!

Exempel på vanligaste frågor från våra kunder:

Hur lång är duken?

!
Jag kommer att fästa duken ovanför fönstret, om jag uppger höjd : 180 cm, är det dukens höjd ?
Måtten du uppger vid beställning är alltid TOTALMÅTT,
För HÖJD är det alltså mått inklusive röret som duken är upprullad på högst upp ända ner till bottenlistens nedre kant.
För BREDD är det yttermått från den vänstra hållarens ytterkant till den högra hållarens ytterkant.
Dukens BRED är därför alltid något smalare än det mått du anger i din beställning. Läs mer...

Hur långt ner kan jag rulla ut duken?

!

Det sägs att det alltid finns lite extra duk på röret. Kan jag beställa en rullgardin som är: 180 cm hög men ändå utnyttja den extra biten som finns på röret för att täcka en lite större yta ?

Nej, det går inte. Du skall beställa en rullgardin som är MINST lika lång som ditt fönster. Helst skall du se till att beställa en något större för att vara säker på att fönstret kan täckas väl.
Den extra duken som finns kvar på röret när du rullat ut din rullgardin till den beställda höjden finns där endast för att säkerställa att duken inte lossnar från röret samt att den rullas upp rakt och fint varje ¨gång som gardinen manövreras upp- och ner .
Våra dukar är LIMMADE mot röret med dubbelhäftande tejp. Om du då rullar ut duken HELT och låter duken hänga i detta läge en längre stund, så kommer duken till slut att lossna från röret .

Hur lång kulkedja skall jag välja ?

!
tomruta

En funderingen jag har är längden på kulkedjan. Ska man ha med eller utan skarv och vilken längd rekommenderar ni till denna gardin? ?

Längden anpassar du själv efter vad som blir bekvämast och om du inte har några speciella preferenser så brukar man köra som standard x 0,75 av höjden och då kedja med skarv.
Om man däremot vill att kedjan skall vara extra kort så kan den blir som kortast: x 0,6 av höjd för standard kulkedja med skarv. (För en 200 cm lång gardin blir det: 120 cm längd på kedjan och hamnar då på en höjd: 80 cm från golvet)
Så om vill man ha ännu kortare kedja så väljer man då den speciella kulkedjan UTAN skarv eftersom den kan då beställas så kort som 50 cm i det kortaste utförandet.
Kort kedja skall man välja främst med tanke på att små barn inte skall kunna komma åt och ”leka” med kedjan då denna kan utgöra en barn-säkerhets risk ! Rekommendationen är att kulkedjan inte skall vara längre ned än 150 cm från golvet.
Om kulkedjan görs längre så bör den förankras i väggen med hjälp av diverse hållare som kan beställas i vår reservdels-avdelning.

Alternativt skall skarven på kulkedjan bytas ut mot den så kallade "Barnsäkra-varianten" där kedjan delar sig vid belastning. Detta för att förhindra att barn kan "hänga sig" i kulkedjan som kan bilda en ögla.

Prisgrupper - kort vägledning

!

Prisgrupp A - Här hittar du de allra billigaste "TL" ljusdämpande dukar. Önskar du bara allmänt insynsskydd och lätt ljusdämpning kan du välja tyger ur denna prisgrupp. Ju mörkare färg på duken du väljer desto mer ljusdämpning uppnås.

Prisgrupp B - I denna prisgrupp finner du bland annat dem billigaste mörkläggnings-dukar (BO) som vi erbjuder (B1-Berlin BO). Här finns även en del fina "DO" (DimOut) - ljusavskärmande dukar som till exempel B9-Sunmate. Dessa dukar skärmar av solen mer effektivt än deras motsvarigheter i prisgrupp A. Här finns även en och annan duk med trevligt mönster om man önskar det, men då enbart som ljusdämpande duk. Denna prisgrupp ligger cirka 10 % över prisgrupp A.

Prisgrupp C - Här hittar du kvalitets dukar och bland annat de "SCREEN"-tyger som ger möjlighet till utsikt trots nerdragna gardiner och som samtidigt skyddar väldigt effektivt mot solen. Det finns även en mörkläggande duk som är extra tålig och tvättbar (C5-Exlite). Slutligen har vi en duk som lämpar sig speciellt bra om man skall bygga stora gardiner (C1 Munchen BO). Denna grupp hamnar cirka 20 % över prisgrupp A.

Prisgrupp D - I denna grupp finns riktiga kvalitetsdukar. Bland annat den mörkläggande duken (D7-Sunblock) med vit baksida som motverkar värme och färgad insida. Mycket bra duk för fönsterytor i soligt läge. Även snygga ljusavskärmande (DO) dukar D8-Madrid samt D9-Regency, som har ett fint struktur-mönster och avskärmar ljuset effektivt, återfinns i denna grupp. Och så vår storsäljare D16_Saana med vackert naturmönster. Denna prisgrupp ligger cirka 75 % högre i pris jämfört med grupp A.

Prisgrupp E - Här har vi placerat en vacker och modern duk E2-Aluminium Silver som har "Heat-STOP" egenskaper vilket förhindrar värmeinstrålning från solen. Priset ligger på det dubbla jämfört med prisgrupp A