Reglage med fjädermekanism

Rullgardiner med fjädermekanism
Rullgardiner med fjädermekanism

Rullgardin med fjäder

i den här rullgardin typen monterar vi in en fjädermekanism / fjädermotor som ser till att rulla upp rullgardinen åt dig när den skall hissas upp.

Tips vid ned- rullning

Vid den nedåtgående rörelsen måste du använda "rätt teknik" för att rullgardinen skall stanna där du vill. Recepten är: "Mjuka rörelser på väg ner och ett kort ryck neråt för att rullgardinen skall börja rullas ihop uppåt."

Nedre delen av rullgardinen kan utrustas med olika typer av "hållare" för bekväm manövrering. Välj nedan den typ som passar dig bäst och ange sedan vid beställningen.

2425 Måttuppgifter Rullgardin 25 mm med Fjäder

Klicka på bilden för att se avståndet tyg-vägg för olika situationer.

Om du har t.ex luftventil, handtag , etc  som är i vägen gör gardinens funktion så är en ÖVER-rullad gardin att föredra.

2438 Måttuppgifter Rullgardin 38 mm med Fjäder

Klicka på bilden för att se avståndet tyg-vägg för olika situationer.

Om du har t.ex luftventil, handtag , etc  som är i vägen gör gardinens funktion så är en ÖVER-rullad gardin att föredra.

Hur du beställer en rullgardin med fjäder ?

För att beställa en rullgardin med inbyggd fjädermekanism hos Persiennbutiken måste du beställa en rullgardin av typen: 28 mm med Fjädermekanism  eller: 38 mm med Fjädermekanism.

Det är endast dessa typer av rullgardiner som vi kan utrusta med inbyggd fjäder.

Viktigt om rullgardiner med fjädermekanism

Hemligheten med varje rullgardin med fjäder är att det är en konst att se till att gardinens fjädermekanism blir spänd "lagom mycket".
Det är tyvärr lätt att göra fel så att man spänner fjädern för hårt eller att den istället inte är tillräckligt spänd.

När man håller på med försöka att ställa in detta är det lätt hänt att man till slut hamnar i ett läge där man dragit ner gardinen hela vägen ner och sedan klarar inte av att få mekanismen att "släppa".

I ett sådant läge är det enda sättet att ta ner gardinen från väggen och se till att fjädern släpper genom att vrida på den platta pinnen ytterligare en kvarts varv och släppa så att den rullar ut sig själv.(Akta FINGRAR !)

Sedan får man börja om från början..
spänna upp rullgardin med fjädermekanism

Observera att fjädermekanism skall alltid sitta på VÄNSTER sida  ( i underrullat utförande)

!